Недільні богослужіння
Недільні богослужіння

Про нас

Ми з різних частин Брно і околиць, різного віку (найбільше з нас має щось від 20 до 40, що тягне за собою і більшу кількість дітей) і різних професій (хтось менеджер, інший працює в некомерційній сфері, серед нас є і студенти, і викладачі, і механіки, і програмісти). Нас об'єднує те, що ми протягом нашого життя зустрілися з історією Ісуса, і ця зустріч назавжди вплинула на наше життя.

Серед нас є люди, які намагаються жити за біблійними принципами і свою віру в Бога підтвердили хрещенням, а є серед нас і ті, хто шукає своє ставлення до віри.

Багато хто з нас є повноправними членами помісної церкві «Бетаниє», укр. Віфанія (нас близько 100), але ми не можемо уявити собі «бетанську сім’ю» без багатьох друзів і гостей, які часто приходять до нас на богослужіння.

Хрещені збори

У що ми віримо

Ми віримо (між іншим) в те, що цей всесвіт не поганий жарт, але що його створила неймовірно могутня, розумна і добра Істота. І вона не тільки створила його, але й продовжує цікавитися ним і мудро втручатися в нього. Відповідальність за те, зо наш світ виглядає не зовсім так, як треба, несе людина та її егоїзм, прагнення панувати над іншими і небажання підкоритися Божому порядку.

Ми віримо, що близько 2000 років тому на Близькому Сході народився Ісус, який своїм життям втілив як повноту людства, так і Божу любов до людей. Ми віримо, що він помер і подолав смерть, і що цей момент є чимось, що по суті змінило хід світу.

Ми віримо, що завдяки життю Ісуса, його смерті та воскресінню ми можемо, якщо дамо йому простір, відчути близькість Бога і навчитися жити так, щоб хоча б трохи наближатися до Нього.

Ми віримо, що в світі діє різними шляхами і способами Святий Дух, який приносить мир і мудрість, він зміцнює там, де це необхідно і де люди відкриються йому.

Ми також віримо, що намагатися жити християнським життям без близьких людей, у яких є схожі мікрування, є, принаймні, збіднююче. Тому ми є частиною конкретної спільноти. Ми не вважаємо, що це спільнота досконала, і тим більше не єдина справжня. Але ми знайшли в цій спільноті домівку.

І оскільки ми думаємо, що віра повинна бути помічена, ми прагнемо, відповідно до своїх (обмежених) сил і можливостей, бути тут для інших, як в особистому житті, так і в спільноті (як це конкретно виглядає, читайте в розділі «Діяльність»).

І якщо ви хочете описати те, у що ми віримо, більш традиційно, то ми, як і більшість християн, сповідуємо апостольське визнання віри, яке звучить так:

Вірую в Бога Отця Всемогутнього, Творця неба і землі. І в Ісуса Христа, Його Єдиного Сина, Господа нашого, що був зачатий від Духа Святого, народився від Діви Марії, що страждав за Понтія Пилата, був розп'ятий, і помер, і був похований, зійшов у ад. Третього дня воскрес із мертвих, вознісся на небеса, і сидить праворуч Бога Отця Вседержителя, звідки прийде судити живих і мертвих.
Вірую в Духа Святого; святу Вселенську Церкву; сопричастя святих; відпущення гріхів; воскресіння плоті, вічне життя. Амінь.

Недільні богослужіння

  • Зустрічаємося щонеділі о 10:00 за адресою: вул. Окружні, 21, Брно – Лесна.
  • Богослужіння на чеській мові. Доступний письмовий переклад проповіді українською.
  • карта
Photo from sunday service

Інші види діяльності

  • Недільна школа для дітей (дитяче богослужіння)
  • Дитяче служіння
  • Молодіжний клуб
  • Домашні групи
  • Пасторське служіння
  • Тюремне служіння

Будь ласка, зв'яжіться з нашими пасторами для отримання більш детальної інформації.

Photo from summer camp

Контакти

Петр Дворжачек
пастор
email: petr.dvoracek@cb.cz
моб.: 00420 736 779 216

Алеш Навратіл
пастор
email: ales.navratil@cb.cz
моб.: 00420 774 908 777

Моніка Шевечкова
розмовляє українською та російської мовою
email: seveckova@email.cz
моб.: 00420 608 339 975